Камарата на представителите на американския Конгрес ще гласува по-късно за

...
 Камарата на представителите на американския Конгрес ще гласува по-късно за
Коментари Харесай

Камарата на представителите на САЩ ще гласува днес за избора на републиканеца Майк Джонсън за председател

 Камарата на представителите на американския Конгрес ще гласоподава по-късно за четвърти кандидатура за ръководител. Републиканците се надяват, че последният им избор - Майк Джонсън, няма да стане жертва на вътрешнопартийните различия, които повалиха предходните им претенденти, предадоха международните организации
 
Петдесет и една годишният конгресмен от щата Луизиана получи поддръжката на републиканците късно нощес след безреден ден, в който различен претендент - Том Емър, завоюва партийната номинация, само че по-късно се отдръпна в границите на няколко часа на фона на опозиционните настроения от страна на консервативните републиканци.
Камарата на представителите е без ръководител, откогато на 3 октомври от тази служба бе отхвърлен Кевин Маккарти.
 
Законодателите възнамеряват да гласоподават за избирането на Джонсън за ръководител по обяд локално време (след 19:00 ч. българско време).
 
Вчера някогашният президент Доналд Тръмп прикани съпартийците си да се обединят към кандидатурата на Джонсън. Ден по-рано той им сподели да се опълчват на Емър, който е единственият претендент за ръководител досега, дал своя вот за удостоверяването на провалянето на Тръмп на президентските избори през 2020 година от демократа и сегашен президент Джо Байдън.
 
Не е ясно обаче дали Джонсън ще успее да завоюва нужните 217 гласа, с цел да поеме ролята на ръководител на Камарата на представителите, или ще се трансформира в жертва на същите вътрешнопартийни различия, които попречиха на Емър и други претенденти преди него.
 
Републиканците имат надзор в Камарата на представителите с нежно болшинство от 221 на 212 гласа и не могат да си разрешат повече от четири пъти да нарушават партийната дисциплинираност и да не поддържат претендента на партията си.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР